Hoe inschrijven

Welkom!

We houden van diversiteit en verwelkomen elk kind met open armen in onze school.

Omdat je een school leert kennen door op bezoek te gaan en te kijken en voelen wat er leeft, nodigen wij ouders en kinderen graag uit voor een kennismaking met onze werking of rondleiding door de school.

Je kiest als ouder en gezin voor het Freinetonderwijs en De Pit. We kiezen voor traditionele Freinettechnieken en koppelen ze aan de hedendaagse realiteit.

De kinderen zitten bij de jongste kleuters in graadklassen en voor de 2de en 3de kleuterklas en de hele lagere school in jaarklassen. De leerkracht begeleidt steeds twee jaar dezelfde groep.

Om elk kind de nodige aandacht te kunnen geven, beperken wij het aantal kinderen in de klas. De capaciteit is vastgelegd op maximum 22 kinderen per leerjaar in de lagere school en per geboortejaar in de kleuterschool.

Aanmelden en inschrijven

Alle kinderen geboren in 2021 en alle kinderen die vanaf 1 september 2023 naar een andere school in Diest willen gaan, moeten in het voorjaar van 2023 aanmelden en/of inschrijven voor een plekje in de school. Het is belangrijk om jouw kind in de juiste periode aan te melden of in te schrijven om kans te maken op een plaats in de school van jouw keuze.

De aanmeldingsprocedure en inschrijvingsmomenten voor nieuwe leerlingen, op De Pit voor schooljaar 2023-2024 zijn vastgelegd op stadsniveau.

Om in te kunnen schrijven hebben we een officieel document nodig waarmee je je kind kan identificeren. Wij vragen je daarom de Kids-ID van je kind of een document van gezinssamenstelling mee te brengen bij de inschrijving. Dat document kan je verkrijgen op het gemeentehuis.

Tijdlijn inschrijvingen voor schooljaar 2023 -2024


Praktisch