Voorleesavond/Erasmusproject

Beste Pitters,

 

 

Dankjewel aan de organisatoren en de voorlezers van de voorleesavond! Het was een echt succes! De kinderen werden meegezogen in een prachtige magische wereld.

 

 

 

 

Vorige week volgden twee Spaanse scholen de lessen in Freinetschool de Pit. Aan de hand van een game proberen de leerlingen de directeur van een Spaanse school te redden. In een inleidend filmpje is te zien hoe hij onwel wordt om daarna tegen de vlakte te gaan. Verdeeld in groepjes van 4 (2 Spanjaarden en 2 Belgen) voeren de kinderen allerlei opdrachten uit in de game waarbij samenwerking en ‘doe-opdrachten’ centraal staan. Een goed uitgevoerde opdracht ‘geneest’ stilletjes de zieke directeur.

Deze uitwisseling tussen Freinetschool de Pit en de twee Spaanse scholen, Odón de Buen en Gloria Fuertes, kadert binnen het Erasmusproject ‘Growing Together’. Gedurende twee jaar zullen er uitwisselingen met hele klassen leerlingen georganiseerd worden tussen beide landen. Dit was alvast een eerste geslaagde uitwisseling!

Gloria Fuertes is een school voor kinderen met een mentale en fysieke handicap. Zij nemen met 7 studenten deel aan het project. Tijdens deze week helpen zij de begeleiders van de verschillende workshops.